Tak tyhle Brity opravdu hodně můžu. V celé jejich tvorbě asi nenajdu album které by se mi nelíbilo, jen Deadwing je tak trochu-no prostě si je pouštím méně

.
Začal jsem albem
In Absentia, které mně naprosto dostalo. Skladby jako Blackest Eyes, Trains nebo Collapse the Light Into Earth(moje srdcovka

) se mi vryly do paměti a jen stěží na ně zapomenu(pokud se to vůbec někdy stane

).
Jako další jsem se dostal k již zmíněnému
Deadwing které moc neposlouchám, nicméně i zde se najdou hezké skladby-například Lazarus.
Dalším setkáním s PT bylo
Fear of a Blank Planet kde je cítit příklon spíše k rockovosti a ubyla atmosféra starších alb, což mně zpočátku trochu zklamalo, ale v poslední době mu začínám přicházet na chuť.
Nesmím zapomenout na album
Lightbulb Sun které mně popohnalo k tomu, abych se poohlédl i po zbytku jejich diskografie.
Docela nedávno jsem se seznámil s prvními alby-
Up the
Downstair a
The Sky Moves Sideways ,které pro mně byly sice překvapením, ale velmi příjemným(více se o nich rozepisovat nebudu, neboť je znám, jak už jsem psal, zatím jen krátce).
Dále se k mé sbírce přidala deska s názvem
Signify, která je (rovněž velmi povedenou) spojnicí mezi starou tvorbou a tím co hrají dnes.
Nakonec se dostávám k mému asi nejoblíbenějšímu albu PT-
Stupid Dream. Znám ho už déle, ale nechal jsem si ho až nakonec z již zmíněného důvodu

. Zpočátku mně tento počin ničím moc neoslovil, časem se mi ale "vrylo pod kůži" a prodralo se až na vrchol. Působí zde na nás(zpočátku méně postřehnutelná) docela depresivní nálada doprovázená odpovídajícími texty a která vyvrcholí závěrem alba-skladbou Stop Swimming po jejímž dohrání a při správné náladě občas opravdu přicházím k myšlence vše zkoncovat podobně jako "hlavní aktér" textu.
Stačí
snad to není moc nepřehledné