Toto skvělé duo je dalším důkazem, že v USA rozhodně vzniká kvalitní, nápaditý black mödl. Za pozornost určitě stojí 2 poslední alba, Eater Of Birds a Gin, z nichž to druhé řadím mezi nejlepší desky, které mi zatím za rok 2009 prolétly hlavou.
Dozajista jedna z těch lepších současných black metalových věcí, možná dokonce jedna z nejlepších... Poslední dvě desky jsou ukázkou progrese v BM a zároveň si zachovávají svou čerňekovovou tvář (pravda, deska letošní, honosící se názvem Gin, která jse věnována Ernestu Hemingwayi, už trochu vybočuje z žánru...). S odstupem času nevím, jestli se mi víc líbí deska poslední, nebo předposlední...
Heh, já teď kroutím hlavou že mě ještě nenapadlo sem napsat Zatím jsem se dostal jen k loňskému Gin které je minimálně za rok 2009 jedno z nejlepších "black" metalových alba které spatřilo světlo světa(nebo spíše rozvířilo sluchovody posluchačů). Jak už řekl khamul, Cobalt se žánry moc omezovat nemusí a často bychom odhadovali jen těžko co že to vlastně teď hraje. To je samozřejmě jedině dobře a já jsem rád že jsem je poznal.